Memori Gedenkplaats

Een gedenkplaats van Memori

Misschien is er een gedenkplaats gemaakt op www.memori.nl voor de persoon die overleden is. Dat is een plaats waar een foto staat van hem of haar. Je kunt daar een kaarsje aansteken. Iedereen die hem of haar kende, kan daar ook iets opschrijven. Iets verdrietigs of iets vrolijks. Want huilen mag, maar lachen ook. Alles is goed.

Bij elke pagina op deze site zul je dingen zien en leren over doodgaan. Maar ook over elkaar troosten. Hier kun je ook zien wat je allemaal op een gedenkplaats kunt zetten. Natuurlijk is dat niet hetzelfde als een herinneringsboekje. Een herinneringsboekje is namelijk voor jou alleen. Bovendien kun je het neerleggen en bewaren waar je dat wilt. Fijn is om allebei te hebben.

Wat kun je doen op de gedenkplaats van Memori?

Als je iets op de gedenksite van Memori zet, kun je kiezen of iedereen het mag zien of lezen of niet. Denk daar eerst over na of vraag dat aan papa of mama.
Heb je leuke foto’s van jezelf of van een huisdier? Hier een afbeelding van de dieren van Peter van Harmelen

Heb je een foto van de persoon die nu dood is? Heb je een andere foto die belangrijk is voor jou? Deze foto’s kun je heel makkelijk op Memori zetten.n Je kunt er een verhaaltje bij maken. Op de pagina Verhalen & gedichten op deze website kom je misschien wel op een idee. Maar je kunt ook muziek op de gedenkplaats zetten.

Misschien heb je zelf wel een liedje waar je graag naar luistert. Of weet je wat de lievelingsmuziek was van de persoon die nu dood is. Je kunt heel makkelijk dit liedje op Memori zetten. Je kunt ook liedjes die je gehoord hebt bij de uitvaart erop zetten. Kijk anders maar bij Muziek & liedjes, daar zijn ook muziek ideetjes.
Afbeelding van muziekinstrument? Een foto van You tube met K3? Tekst met muzieknootjes?

Wil je een tekening maken? Of heb je een mooie tekening? Als je een scanner hebt of er een foto van maakt, kan je deze tekening ook op Memori zetten. In het boekje Dag Lieve… heb je misschien al een tekening gemaakt. Wil je anders iets inkleuren? Download dan hier een tekening leuke kleurplaat?

Ken je een mooi versje of rijmpje? Ook dat kan je erop schrijven.

Bij jou thuis brandt er misschien wel een kaarsje voor de persoon die dood is. In de kerk branden er altijd veel kaarsjes. Weet je dat je op Memori ook een kaarsje aan kunt steken?

Niet iedereen laat op dezelfde manier verdriet zien. Mensen kunnen van buiten huilen, maar ook van binnen. Sommige mensen praten graag. Andere mensen luisteren graag naar muziek. Weer anderen gaan sporten of iets maken. Omdat iedereen anders is moet je maar eens achter de andere pagina’s kijken. Afbeeldingen van iemand die schrijft, kletst of tekent?

Hebben jullie geen gedenkplaats op Memori aangemaakt? Ook dan kan je goed aan iemand denken. Het boekje Dag Lieve is ook plek om met herinneringen bezig te zijn.

Op de andere pagina’s staan veel tips en ideeën om te herinneren. Veel mensen hebben een tafeltje met een foto en een kaarsje. Soms leggen ze daar ook andere spulletjes bij. Hebben jullie thuis ook een fotootje neergezet?

Verjaardag

Als de persoon die dood is, jarig is kun je ook weer even naar Memori. Dan kun je daar een kaarsje aansteken of even een berichtje schrijven. De dag dat iemand doodging is ook een dag die niemand meer vergeet. Ook dan kun je weer even ernaartoe.

Herinneringsalbum

Je kunt van alles wat iedereen op memori heeft gezet een mooi herinneringsalbum laten maken. Dat kun je bij je dragen en aan mensen laten zien. Je kunt natuurlijk ook je eigen herinneringsalbum maken. Als je wil weten hoe dat kan kijk dan maar eens bij Knutselen & plakken.

Idee: Als er nog geen gedenkplaats is op Memori van de persoon die dood is, kun je altijd thuis vragen of jullie deze kunnen maken.